Nahajate se tukaj
NAŠI DIJAKI NA PRAKTIČNEM IZOBRAŽEVANJU V BLIŽNJIH GOSTINSKIH OBRATIH
V sodelovanju z Območno obrtno zbornico Novo mesto in sekcijo za gostinstvo in turizem dijaki 3., 4. in 5. letnikov del svojega praktičnega izobraževanja izvajajo v realnem delovnem okolju, in sicer v gostišču Pri dediju Šmarjeta, Dvorcu Gregorčič Šmarjeta, Pri Mari v Straži, Gostilni Pugelj v Ždinji vasi, Gostišču Loka in Jernejev hram v Novem mestu.
Pod svoje okrilje so jih vzeli gostinci in jih eno dopoldne mentorirali ter jim delili skrivnosti kuhanja in strežbe.
Za dijake je to izkušnja spoznavanja novega realnega delovnega okolja in drugačnega sistema dela kot v šoli.
MNENJA DIJAKOV O PRAKTIČNEM IZOBRAŽEVANJU PRI DELODAJALCU IN SODLEOVANJU Z OBMOČNO OBRTNO ZBORNICO NOVO MESTO 24., 25. in 29. 11.
- Imel sem priložnost spoznati novi obrat in kako deluje kuhinja tam.
- Dobra organizacija dela v obratu, okusni in lepi izdelki, lepi pogrinjki.
- Odlična gostilna, lepo urejena, vse je bilo perfektno.
- Zanimivo, ker lahko vprašaš, kar te zanima; razlike v različnih obratih.
- Naučila sem se pripraviti prostor za aperitiv v vinski kleti.
- Delo po želji v slaščičarni v Hiši Fink.
- Delo po želji, delodajalec nas je podpiral in nam pustil odprte roke pri delu; okušali smo vrhunske sladice.
V DVORCU GREGORČIČ
25. 11. sem opravljala dan prakse v Dvorcu Gregorčič v Šmarjeti, kjer sem imela možnost delati s šefom Robertom. Izkušnja je bila izjemna, hkrati pa sem se naučila tudi nekaj novega. Obiskali so nas tudi iz televizije Vaš kanal in nam zastavili nekaj vprašanj o sami praksi.
Dvorec ima čudovito vinsko klet in sobe za goste. Tudi šef in drugi zaposleni so izjemni, prijazni in zelo spretni.
Z veseljem bi še kdaj delala tam, če bi le bila možnost.
Priporočam, da obiščete Dvorec Gregorčič, če ga še niste.
Špela Mlakar
Katja Jaklič (Gostišče Loka)
Marko Markelj (Gostilna Pugelj)
Nina Križe (Gostilna pri Mari)
Maša Ferbežar (Jernejev hram)
Peter Senčar (Gostišče Loka)