|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
ZADNJIH 5 OBVESTIL

  

N P T S Č P S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Nahajate se tukaj

  Festival več znanja za več turizma

  V sredo, 27. januarja 2016, je v okviru sejma NATOUR Alpe-Adria potekal 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo Zeleni turizem. Na njem se je predstavilo 42 srednjih šol iz Slovenije in tujine, vsaka šola s svojo zeleno zgodbo iz domačega okolja.

  Tekmovanja so se udeležile tri ekipe z naše šole. Vsaka je izdelala svojo projektno nalogo, posnela videospot in se predstavila na turistični tržnici.

  Projektno nalogo z naslovom Voda šumlja so izdelali Ana Kuhelj Petrovska, Eva Sebanc,  Lea Muhič, Nina Vdovč in Žiga Pečjak. Njihovi mentorici sta bili profesorici Anica Pajer in Marija Turk. Osvojili so srebrno priznanje.

  Druga ekipa je izdelala nalogo z naslovom Nepozabni trenutki z Nežo na oglarski domačiji. Sodelovali so Julija Košak, Anita Sinjur, Ula Gliha, Martin Šterk, Neža Dernikovič in Andreja Žabkar, njihovi mentorici sta bili profesorici Maja Skubic Avsec in Slavica Šterk. Tudi ta ekipa je prejela srebrno priznanje.

  Tretja ekipa, v sestavi Diana Rojc, Ana Matko, Alja Žnidaršič, Sara Bozovičar, Anže Gramec, David Piškur in Ines Rupnik pod mentorstvom Alenke Lipej Kastrevec in Anice Oblak Janko, je sodelovala pri nalogi z naslovom Turizem na reki Krki in ob njej, Popotovanje po zeleni Krki v objem narave. Ekipa je bila nagrajena z zlatim priznanjem za celoten dosežek in še posebej z zlatim priznanjem za najboljši promocijski spot. Tako se je ekipa vrnila domov kar z dvema odličjema.

  V izdelavo turističnega proizvoda, ki smo ga predstavili na turistični tržnici, smo dijaki vložili veliko dela in žrtvovali marsikatero minuto prostega časa, pa vendar menimo, da je bilo vredno. Pridobili smo mnogo izkušenj, ki nam bodo gotovo koristile v našem nadaljnjem izobraževanju, ostali pa so tudi nepozabni spomini.

  Ines Rupnik, 1. a