|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

  ERASMUS + OSIJEK - 13. dan

  Danes smo dijakinje sodelovale na konferenci »Ugostiteljsko-turistički VurtuOS-i – jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu«, katera se je odvijala v hotelu Osijek. Pri tem smo sodelovale tudi z dijakinjami iz tukajšnje šole. Gastronomi pa so bili na praksi v Lipovem hladu.

  ERASMUS + OSIJEK - 12. dan

  Po zajtrku smo vsi skupaj odšli v Ugostiteljsko-turističko školo Osijek. Turistke smo bile pri pouku nemščine, matematike, športne vzgoje in verouka (česar v slovenskih šolah ne najdemo). Gastronomi so imeli praktični pouk strežbe. Popoldne smo odšli na krajši sprehod po mestu, zaradi slabega vremena smo zvečer večino časa preživeli v hostlu.

  ERASMUS + OSIJEK - 11. dan

  Turistke smo bile danes na praksi v hotelu Osijek. Go. Milinković nam je razkazal hotel, nato pa smo spoznavale delo na recepciji. Hotel ima 140 sob in 7 apartmajev. Zgrajen je bil leta 1977 (obnovljen 2004). Posebnost hotela je stopnišče, katero se je ohranilo med obnovo. Je tretja najvišja zgradba v mestu (62 m). Gastronomi so danes odšli na prakso v restavracijo Lipov hlad. Ker je bilo popoldan slabo vreme smo si vzeli nekaj več časa za počitek v hostlu, zvečer pa smo se družili z dijaki tukajšnje šole.

  ERASMUS + OSIJEK - 10. dan

  Danes smo imele turistke pouk v šoli, bile smo pri urah hrvaščine, angleščine in športne vzgoje. Gastronomi so pouk slaščičarstva. Dijakom iz Osijeka so spekli slovenske tradicionalne jedi – pehtranova potica, prekmurska gibanica, pečena jabolka z orehi in belokranjsko pogačo. Večer smo preživeli v centru Osijeka, kjer smo si v kinu Urania ( grajen v secesijskem obdobju, spada pod kulturni spomenik) ogledali film.

  ERASMUS + OSIJEK - 9. dan

  Po zajtrku smo se odpravili na prakso v Ugostiteljsko-turističko školo Osijek. Gastronomi so imeli praktični pouk kuharstva, turistke pa smo bile v družbi 4. letnikov pri urah hrvaščine, poslovanja in računovodstva. Popoldne smo sli na sprehod po mestu in po opravkih.

  ERASMUS + OSIJEK - 8. dan

  OSIJEK - 8. dan

  Po zajtrku smo se odpravili v Baranjo to je območje med Donavo in Dravo, deli se na hrvaški in madžarski del. Najprej smo so ogledali dvorec Tikveš oziroma Titov dvorec v občino Bilje. Sledil je ogled vinske kleti Kolar, kjer so nam predstavili svoja vina in njihovo pridelavo. Ogledali smo si spomenik, ki je postavljen v spomin bitki pri Batini iz 2. sv. Vojne, ko so se proti fašističnemu terorju borili rusi in jugoslovani. V vasi Karanac smo si ogledali Baranjsko kućo. Tam so nam predstavili način življenja nekoč. Pred nami so pripravili tradicionalne lokalne jedi iz rib- fish paprikaš (ribja enolončnica) , pečena riba z krompirjem, taške (cmoki z slivovo marmelado).

  ERASMUS + OSIJEK - 7. dan

  Dijaki smo danes v družbi ostalih dijakov iz Osijeka obiskali sejem ter tržnico, katera se odvija vsak prvi teden v mesecu. Poiskusili smo languš, ki se je prodajal na sejmu.

  ERASMUS + OSIJEK - 6.dan

  Današnja praksa dijakov...

   

  ERASMUS + OSIJEK - 5. dan

  Danes smo dijaki bili na praksi. Gastonomi so bili v Lipovem hladu, turistke pa v Boutique hotel Tvrđa, gre sicer za manjši hotel saj ima 15 sob.

  Strani